MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS

Mert a legjobb implantátum a saját fog!

A mikroszkópnak hála hatalmasat lépett előre a fogorvostudomány a sikeres fogmegtartás terén.

A fogászati mikroszkópok adta akár 40-szeres nagyítás lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy precízen kezelje a komplex gyökércsatorna-rendszereket.


Nagyításban a gyökércsatorna belseje teljes mértékben feltérképezhető, egy egyenesebb gyökércsatorna esetén a gyökér csúcsát is láthatjuk. Láthatóak ezen felül a betört műszerek, szűkületek, szám feletti csatornák, repedések. Ezek felismerése és terápiája a gyógyulás, ezáltal a fog megmentésének a kulcsa.

 • Nagyon precíz, szimpatikus Doktornő! Minden alkalommal fájdalommentes kezelés. Bátran ajánlom mindenkinek, főleg akik félnek a fogorvostól. Itt biztosan nem fognak!
  Deák Zoltánné
 • Korszerű technológia, kedves személyzet, tiszta környezet és profi szakértelem. Bátran merem ajánlani minden beteg számára. Több alkalommal, több problémával is felkerestem már a rendelőt, s minden esetben azonnali, szakszerű megoldással tudtak szolgálni. Hosszú idő után úgy érzem megtaláltam azt a fogorvosi ellátóegységet, amelyben megbízok, s ahol úgy érzem, hogy őszintén fontos a gyógyítás, a beteg állapota.
  Forgács Roland
 • Korszerű technológia, kedves személyzet, tiszta környezet és profi szakértelem. Bátran merem ajánlani minden beteg szàmára!
 • Kedves,szakmailag felkészült doktornő, csak ajánlani tudom.
 • Nagyon precíz, szimpatikus Doktornő!Minden alkalommal fájdalommentes kezelés.Bátran ajánlom mindenkinek, főleg akik félnek a fogorvostól. Itt biztosan nem fognak!
 • Professzionális. nagyon kedvesek, csak ajánlani tudom.
 • Első osztályú ellátás, minőségi környezet, mindenkinek csak javasolni tudom.

Miért fontos a gyökérkezelés?

Fogaink nemcsak saját keringéssel és anyagcserével rendelkeznek, hanem idegszálakat is tartalmaznak. Az ideg- és érképletek a fogak belsejében futnak és különféle tényezők (pl.: mély fogszuvasodás, ütés, fogkorona törése) hatására begyulladhatnak. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek és a fog belseje begyullad.


Gyökérkezelés során eltávolításra kerülnek ezek a gyulladt idegek. Ezzel akár egy életre meghosszabbíthatjuk az adott fog élettartamát. Amennyiben a gyökérkezelés nem szakszerűen és kellő alapossággal történik, úgy a gyulladás és ezáltal a fájdalom továbbra is fennmarad, ami egyenes út a fog elvesztéséhez.

Miért érdemes a mikroszkópos gyökérkezelés mellett döntenie?

 • A nagyításban történt kezelés miatt kevesebb ép foganyag eltávolítására van szükség - minél több ép foganyagunk van, a fogunkat annál hosszabb ideig őrizhetjük meg.

 • Mikroszkóp segítségével biztosabb, biztonságosabb és gyorsabb a kezelés

 • Elegendő egy apró lyukat fúrni a fogba, így ez is csökkenti a foganyagvesztés mértékét a hagyományos gyökérkezeléshez képest

 • Mikroszkóp segítségével belelátunk a gyökércsatorna mélyére, ezzel kiküszöbölhető, hogy piszkos, gyulladt rész, törmelék, vagy baktérium marad a fogban.

 • A gyökércsatornák szabad szemmel nem észrevehetők, mikroszkópi nagyításban azonban könnyedén elvégezhető a kezelés, így nagyobb az esélyünk a fog megmentésére

 • Amennyiben Önnek fontos, hogy megtartsa saját fogát, mindenképp érdemes a mikroszkópos gyökérkezelés mellett döntenie

Mikor ajánlott a mikroszkópos gyökérkezelés?

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fogszuvasodás már olyan mély, hogy a fog belső üregét is eléri. Ebben az esetben a baktériumok elszaporodnak a fogon belül, ezáltal gyulladást okozva a gyökér csúcsán és a csontban.

Gyökérkezeléskor kitisztítjuk a fog belső üregrendszerét, majd hermetikusan lezárjuk azt. Ezzel megszüntetjük a fogon belül kialakult fertőzést és annak tovább terjedését.


Mikroszkópos gyökérkezelésre akkor van szükség

 • ha a szuvasodás kiterjedése miatt a fog belseje sérült és fertőzött

 • ha szabad szemmel nem látható a fog összes gyökércsatornája

 • ha a korábbi gyökérkezelés során tű maradt a gyökércsartornában, ami adott esetben erős fájdalmat is okoz

 • ha Önnek fontos, hogy a gyökérkezelés sikerrel végződjön és megtarthassa saját fogát

Amennyiben Önnek fontos, hogy megtartsa saját fogát, menjen biztosra!

Hogyan történik a mikroszkópos gyökérkezelés?

A mikroszkóp szájon kívül, az arctól 20-30 cm-re helyezkedik el. Kényelmes, fekvő pozícióban történik a fájdalommentes kezelés.

A mikroszkóp élő képét egy tv-re vetítjük ki. Ez a kezelés közben az asszisztens munkáját segíti. Utólag akár a páciens is megtekintheti a kezelés egyes lépéseit fotókon, videófelvételen.

Igény szerint a mikroszkóp bármilyen más fogászati beavatkozáshoz használható a precízebb munkavégzés érdekében.

Melyiket válasszam?

Fogmegmentés mikroszkópos gyökérkezeléssel - vagy foghúzás, majd implantáció?

A modern fogászat egyik legvitatottabb témája, hogy a fogat megtartsuk gyökérkezeléssel, vagy implantátummal helyettesítsük.

Orvosszakmailag mindkét beavatkozással tökéletesen funkcionáló és esztétikus eredményt tudunk elérni. Ugyanakkor a saját fog, az saját fog és hisszük, hogy ameddig csak lehet, érdemes megtartani, adott esetben megmenteni a saját fogat.


A mikroszkópos gyökérkezelés bizonyos esetekben már egy kezelés után eredményes, de előfordulhat, hogy többszöri kezelés szükséges a fog belsejének teljes kitisztításhoz és a gyulladás megszüntetéséhez. Ezt követően érdemes a fogat koronával lezárni, így tudjuk garantálni, hogy mind funkciójában, mint esztétikájában a tökéletes eredményt.

Ugyanakkor ez a kezeléssorozat még mindig egyszerűbb és gyorsabb, mint egy implantátumos fogpótlás.

Az Ön kezelőorvosa,

Dr. Hofferné Dr. Lux Erzsébet

Várom Önt elegáns fogászati rendelőnkben Győrben. Célom minden esetben a fogak megmentése, az Ön preferenciáinak figyelembe vételével.

A fogászati mikroszkópot közel 5 éve használom rendszeresen. Fantasztikus lehetőséget teremt számomra, hogy lehetetlennek tűnő fogakat is megtartsunk úgy, hogy ezzel hosszútávon és tünetmentesen a szájüregben maradjon a fog.

A fogászati mikroszkóp egyéb előnyei, amit Ön is élvez majd rendelőnkben

Mire jó a mikroszkóp az endodoncián kívül?


Diagnosztika területén a koronai és gyökeret érintő repedés, törés diagnosztika, szuvasodás detektálása a jobb megvilágítás miatt precízebb. Ennek különösen nagy használt vesszük régebbi tömések, fogpótlások minőségellenőrzésekor.


Konzerváló fogászati, protetikai és parodontológia beavatkozások során precízebb és finomabb munkafolyamatokat és sikeresebb végeredményt tesz lehetővé.Sebészeti beavatkozások esetén a nagyításnak köszönhetően minimálinvazív módon tudjuk azt elvégezni, ezáltal sokkal gyorsabban gyógyul a seb. Emellett extra vékony varratok alkalmazhatóak, ami ugyancsak segíti a gyorsabb sebgyógyulást.


A mikroszkóp élő képét egy tv-re vetítjük ki. Ez a kezelés közben az asszisztens munkáját segíti. Utólag pedig Ön is megtekintheti a kezelés egyes lépéseit fotókon és videófelvételen.

Szeretné fogait minél tovább megmenteni
a kihúzástól, mindezt fájdalom nélkül?

Bízza fogai megmentését a
Respect Dent fogászatra!

A fogászati kezelés,
amit megérdemel!

Várjuk Önt fogászati rendelőnkben. Mielőtt ellátogat hozzánk, kérjen időpontot online, e-mailben vagy telefonon!

Bejelentkezés


+36-30-444-8705

Rendelési idő


Hétfő : 08:30 - 18:30

Kedd: 08:30- 14:30

Csütörtök:  8:30-18:30

Péntek: 8:30-12:00

Cím


9026 Győr, Bercsényi liget 8/a

I. emelet


Respect Dent Fogászat Győr

Rendelőnk innovatív szolgáltatásokkal segíti a győri és Győr környéki pácienseket, hogy fogaik mind esztétikájában mind funkcionalitásában tökéletesek legyenek. Mikroszkópos kezelések és digitális fogászat Győr.

A fogászati kezelés, amit megérdemel

Látogasson el hozzánk: ​9026 Győr, Bercsényi liget 8/a., I. emelet

Hívjon bennünket: +36-30-444-8705